Bölgesel İncelme

Sıkılaşma Tedavisi - Elektro Terapi 

Elektrik akımının fiziksel etkilerinden tedavi amacıyla yararlanılması elektroterapi adını alır. Elektroterapi uygulamasının temeli; cilt yüzeyi, cilt altı dokuları ve derin kas gruplarının yüksek frekanslı elektriksel uyarılarla aktive edilmesi esasına dayanmaktadır. Bölgesel yağlanmalar, selülit ve ağrı tedavisi amaçlı kullanılır.

Elektroterapide kasların başlangıç ve bitim noktalarına yerleştirilen elektrotlara doğru akım verilerek uygulanır. Titreşim etkisi 72 saat devam ettiğinden haftada 2 kez uygulanması gerekir.

Elektroterapi sarkık ve güçsüz kasların toparlanmasını, uygulama bölgesinin sıkılaşmasını sağlar. İşlem esnasında uygulama alanlarındaki aktivite dokulardaki oksijenlenmeyi artırarak yağların yakımını hızlandırır.

ELEKTROTERAPİ (Bölgesel Fazlalıklar ve Deforme Olmuş Kaslar İçin..)

Elektroterapi, kaslara aktif egzersiz etkisi uygulayarak deforme olmuş kas ve sarkmış dokuları sıkılaştırıp toparlar. Aynı zamanda kasların aktif hareketi yağ yakımını artırarak lokal fazlalıkları giderir. Elektroterapi yöntemi problemin yerine göre karın, kalça, basen, bacaklar gibi doğrudan ihtiyaç olan bölge üzerinde çalışılmasına olanak verir. 

Elektroterapinin uygulanma alanları nerelerdir?

• Göğüs

• Yüz

• Kalça

• Göbek

• Karın

• Basen

• Popo

• Bel çevresi 

 

Elektroterapi cihazı nasıl çalışır?

Elektroterapi cihazlarında 16-24 elektrot ucu mevcuttur. İncelmesi istenilen bölgelere bu uçlar yapıştırılır ve azar azar olmak üzere elektrik şokları verilir. Elektroterapinin diğer bir avantajı, çok sayıda elektrod ucu olduğu için vücudun birden fazla vücut bölgesinde eş zamanlı incelme sağlanabilmektedir.

Elektroterapi seansları nasıl düzenlenir?

Elektroterapide her seans ortalama 45 dakika kadar sürmekte olup, hasta elektroterapi seansına alınmadan önce bir takım testlerden geçirilir. Kişinin vücut yağlarının dağılımı ve yoğunluğunun tespit edilmesi sonrasında hangi elektroterapi uygulamasına alınacağı, uygulamayı yapacak olan uzman tarafından kararlaştırılır. Elektroterapi tedavisi ortalama 24 seansta tamamlanır.

Elektroterapide kaçıncı seanstan sonra sonuç alınır?

Elektroterapi tedavisinin etkisini göstermesi genelde 3. veya 4. seanstan itibaren olmaktadır. 12. seanstan itibaren gözle görülür bir zayıflama söz konusu olur. Tedavinin sonunda ortalama bir liposuction ameliyatı yaptırılmış kadar bölgesel incelme ve yağlarda erime görülür.