Cilt Gençleştirme Prp Tedavisi

 

Mantığı doku uyarımıdır. Uyarılan yaşlı ve yıpranmış doku kendini yenilemeye başlar. PRP yöntemindeki yenileyici faktör büyüme faktörleri adı verilen bazı maddelerdir. Bu maddeler trombosit adı verilen kan hücrelerinde bol miktarda bulunur. Cilt gençleştirme amaçlı uygulamalarda, vücudumuzun bir yarayı iyileştirirken yaptıklarını çeşitli yöntemlerle taklit ederiz. Örneğin lazer,dermaroller, peeling gibi yöntemlerle derimize mikro düzeyde hasarlar veririz ve iyileşme sürecini tetikleriz. Bu hasar sonunda büyüme faktörleri ve kök hücreler salınır ve iyileşme süreci başlar. .Zira dokularımızda herhangi bir hasar olduğunda plateletler aracılığıyla onarım süreci başlar.

Plazma içinde konsantre olarak bulunan plateletler cilde enjekte edildiğinde bunların bünyesinde bulunan büyüme faktörleri, kollajen üretimi ve yeni kılcal damarların oluşmasını uyarmakta ve cildin kendini hızla yenilemesini sağlamaktadır.
P.R.P hastadan kan alınması ile başlar.Kişiye özel kit kullanılarak alınan kan Santrifuj cihazıyla devirden geçer.Son olarak platelet açısından zengin plazma (PRP) tedavi ihtiyaç olan cilde enjekte edilir. Enjeksiyon bölgelerinde plateletler ve beyaz kan hücreleri sinerjik bir etki ile yoğun şekilde büyüme faktörlerinin serbest kalmasını sağlar. Büyüme faktörleri, kollajen ve hyaluronik asit üretimini arttırarak cildin canlanmasını, kırışıklık ve akne izleri gibi cilt problemlerinin önemli ölçüde giderilmesini, cildin yenilenmesini sağlar.Yaklaşık 20 dakikalık bir uygulamadır..

Hedef daha sağlıklı görünen daha fresh ifadeye sahip bir cilt olmalıdır. Buradaki etki dolguda olduğu gibi doldurarak kırışıklık giderme değil, gençleştirerek giderme şeklindedir.Probleme göre ayda 1,3 kez uygulama tavsiye edilir

 

 

Cilt Gençleştirme Prp Tedavisi ile ilgili merak edilenler