IPL ile Leke Tedavisi

 

Yoğun Atımlı Işık Tedavisi (IPL) 

Seçilen dokuya uygun dalga boyunda filtre edilmiş ışığın transparan bir cam kılavuz ile cilde iletilmesi esasına dayalıdır. Deri altında hedefe ulaşan ışık, cilde herhangi bir zarar vermeden tedavisi istenen dokuda ısı enerjisine çevrilerek tahribat sağlanmış olur.Sistemde aynı anda pek çok dalga boyunda ışık üretilebildiği için yalnız hedef dokuya etki edecek dalga boyunda ışık ayarlanabilir.

IPL İle Hangi Tedaviler Yapılabilir?

Melanin pigmenti hedeflenerek leke tedavisi (güneş lekesi, hamilelik lekesi, çil tedavisi …)

Damar tedavisi (bacak varisleri, yüz ve burun kenarındaki kılcal damarlar) örümcek damarlar

Kollajen hedeflenerek “fotorejuvenasyon (cilt yenileme)” yapılabilir. 

Sivilceler için "Akne Bakımı" yapılır

Anti-aging uygulaması ile cildin sıkılaşması sağlanır.

Seans Süresi Nedir?

Seans süresi uygulama alanının genişliğiyle bağlantılı olmakla birlikte 10-30 dakika arasında değişmektedir.İşlem soğuk jel yöntemiyle uygulandığı için ağrı hissedilmez.

Uygulama Aralıkları Nedir?

Uygulamalar 3-4 hafta arayla yapılmaktadır.

Tedavi Kaç Seans Devam Eder?

Seans sayıları hastanın cilt tipi, leke derinliği, leke süresi, damar derinliği gibi pek çok faktöre bağlı olarak değişmektedir. Leke tedavisinde genellikle 2 haftada bir toplam 3-6 seans uygulamaktayız. Damar tedavilerinde 3-5 seans, cilt yenilemede 4-6 seans, Akne Tedavisinde 5-6 seans,Anti-aging uygulamalı bakımında 4-7 seans arasında değişmektedir.

Özellikle Leke ,kılcal Damar Tedavisinde mümkün olduğunca güneşten korunması gerektiği  sonbahar,kış döneminde yapılır.Akne,Cilt yenileme,Anti-aging uygulamaları için her mevsim tercih edilebilir.

Uygulama cilt altında etkiye yol açmasına rağmen, işten uzaklaşmayı gerektiren herhangi bir yan etkiye yol açmaz.  İşlem sonrası birkaç saatte kaybolan yüzeyel bir kızarıklık normaldir.

Elde edilecek sonuçlar lekenin nedeni,Kılcal damar problemine,Akne durumuna,Cildin gençleştirmeyi gerektirecek problemine göre değişir. 

IPL ile Leke Tedavisi ile ilgili merak edilenler