Lazer Uygulamalar



İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı yolu lazer epilasyon'dur.Lazer ışığının dalga boyu kıla rengini veren melenin pigmenti tarafından emilme özelliğine sahiptir.Kıl kökleri tarafından emilen lazer ışını ısı etkisiyle tahrip edilerek tüylerden kurtulmanızı sağlar

Vücuttaki melanin yoğun olduğu koyu ve kalın kıllarda başarı oranı yüksek olmaktadır.Vücudumuzda melanin sadece kıl yapısında değil aynı zamanda cildimizin üst tabakasında da yer almaktadır.Kişinin ten ve kıl rengi başarıyı etkileyen diğer bir faktördür.Bu nedenle lazer epilasyonda en iyi sonuç beyaz ten siyah kıl köklerine sahip kişilerdir.Tüylerin rengi açıldıkça başarı oranı düşer.Sanıldığı gibi epilasyonun mevsimi yoktur.Yalnız yazın ten rengi solaryum ve güneşten koyulaştığı için tenin rengini lazer ışını çekerek o bölgeyi tahrip etmektedir.Uygulama öncesinde konsültasyon yapılarak lazere uygunluğu kişiye göre seans aralıkları belirlenir.

Uygulama öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler 

- Uygulamadan önce solaryum ve güneşlenmekten kaçınılmalıdır.
- Uygulama yapılacak bölgeye 3 hafta kökten alım işlemi yapılmaması gerekmektedir. Jilet veya makine ile kısaltma işlemi 3–4 gün öncesi yapılabilir.
- Son 6 ay içerisinde Reacutone kullanan kişilere lazer epilasyon uygulaması tavsiye edilmez.
- Uygulama sonrası güneşlenmekten kaçınılmalıdır. Yüksek koruma faktörlü kremler kullanılabilir.
-Uygulama sonrasında ılık duş alınabilir. Kese, peeling gibi uygulamalardan önerilen sürelerde uzak durulmalıdır.
- Uygulama sonrası cildinizin nemlendirilmesi kılların daha kolay dökülmesini sağlayabilir...
- Seans sürelerinin uzatılmaması önerilmektedir. Vücut bölgesinde 2 ayda bir yüz bölgesinde 1–1,5 ayda bir uygulama tavsiye edilmektedir. Bu süre kılların çıkışına bağlı olarak uzayabilir.
-lazer epilasyon sonrası yanan kılların dökülme süresi 15-20 gün sonra gerçekleşir.Bu süre sonunda kontrol seansına gidilir.