Nd-Yag Lazer Epilasyon


Nd-yag Kullanım alanı,

-Koyu ten rengine sahip kişilerdir.Koyu ten rengi olan kimselerde tüyler de kalın ve koyu renkli ise en ideal lazer tipi Nd Yag lazerlerdir. 

Nd Yag lazerin diğer lazerlerden farkları,

Nd Yag lazerlerin dalga boyu Alexandrite ve Diode lazerlerden uzundur. Bunun anlamı, deride daha derine ulaşmasıdır. Nd Yag lazerler epilasyon dışında kılcal damar tedavisinde de kullanılır. Epilasyon açısından bakıldığında Nd Yag lazerlerin sadece kıl kökündeki melanini görerek etki etmediği, aynı zamanda kıl kökündeki damarlara da zarar vererek etki ettiği ileri sürülmektedir.

Nd Yag lazerde seans ve uygulama

-Lazer seans sayıları açısından önemli bir fark yoktur.Yüz bölgesinde 1-1.5 ay, vücut için 2,5 ay arayla uygulama yapılır.20 gün sonra kontrol uygulaması yapılarak bölgeler takip edilir.

-Tütsülenme ile derinin üzerinde kalan kıllar yanar.Alexandrite lazerlerde olduğu kadar belirgin bir şekilde tütsülenme olmaz.Bazı sistemlerde kılların tıraş edilmesi gerekir.

-Uygulama sonrası hasta Alexandrite ve Diode lazerde olduğu gibi normal günlük hayatına devam edebilir.

Nd Yag lazerle görülebilecek yan etkiler nelerdir?

Son derece güvenli bir lazerdir.Alexandrite ve Diode lazerle kıyaslandığında önemli bir üstünlüğü de yanık riskinin son derece düşük olmasıdır.

Nd-Yag Lazer Epilasyon ile ilgili merak edilenler