Alexsandrite Lazer Epilasyon

Alexandrite lazer

lazer epilasyon için en sık kullanılan lazer tipidir. FDA tarafından kullanımı onaylanmıştır. Sonuçları, uygun hastalarda ve uygun bölgelerde kullanıldığında neredeyse mükemmeldir. Epilasyon için lazer ışığı, kıl köküne rengini veren melanini hedef alır ve kıl kökünü ısıtarak hasar verir.

En iyi sonuçlar beyaz ten koyu renkli ve kalın tüylerde elde edilir.İşlem öncesinde tüylerin 3-4 gün önceden jilet yapılmış olmalıdır. Ancak ilk defa uygulama yapılacak hastalar kılın rengi ve kalınlığını görmek açısından biraz daha uzun bir şekilde gelmesi önerilir.Tüyler uzman tarafından kısaltılır.Lazer atışının yapıldığı tüylerin tütsülendiğini işlem sırasında görmek mümkündür.Uygulama sonrasındakişi temiz bir şekilde hayatına devam eder.Hasar gören kıl kökleri ise yaklaşık 10-15 günde fark edilmeden dökülür. İşlem son derece hızlıdır.Koltuk altı yaklaşık 5 dakikada, bacaklar ise 45 dakikada tamamlanır.Uygulama sıklıkları yüz bölgesinde 1 ay, diğer vücut alanlarında 2.5 aydır. Ortalama seans sayısı kadınlarda vücut kıllarında (bacak, koltuk altı ve bikini) 5-6, erkeklerde 6-7 seanstır. En dirençli bölge yüz bölgesidir. Bu bölge için kesin bir seans sayısı söylemek doğru değildir. Çok genç yaşta olmayanlarda seans sayıları daha azdır.Alexandrite lazer hamilelerde uygulanmaz. Bunun nedeni uygulanmasının sakıncalı olmadığına dair elimizde bilimsel bir veri olmamasıdır.
Fotosensitif (ışığa duyarlı) epilepsi hastalarında, nöbet geçirme riski nedeni ile kullanımı önerilmez. Lazerin bir ışık olması nedeni ile ışığa duyarlılık yaratabilecek hastalık ve ilaç kullanımı halinde dikkatli olunması gerekir.
Alexandrite lazer emzirme döneminde uygulanabilir.

Alexsandrite Lazer Epilasyon ile ilgili merak edilenler