IPL Epilasyon

 

 "Yoğun Atımlı Işık" anlamına gelen etkili bir epilasyon yöntemidir.IPL adı verilen ışık sisteminde ise ışık, dağınık bir şekilde deriye ulaşıyor ve kılları yüzeyde yakıyor.Ampülün yaydığı ışık gibi çok uzun vadede tüyler incelerek azalmaktadır.IPL tamamlayıcı olarakta kullanılmaktadır.Alexandrite lazerin etkili olmadığı çok ince tüy ve kıllarda başarılı sonuçlar alınmaktadır.IPL foto epilasyonun uygulama farkı takrarlayan seansların uzun sürmesi etkisinin sabırla beklenmesi gerekir.Uygulama kişiden işiye göre değişir.IPL epilasyon lazer tekniği değildir.Lazer sistemleri Alexsandrite ve diot sistemle çalışır.IPL epilasyon uygulama soğuk jel yardımıyla olur.Kıl kökleri jilet yardımıyla kısaltılır.Jel ışığın kıl köküne inmesini sağlayarak kökün yanmasını sağlar.IPL epilasyonda kıl kökleri etkilenir.Ama o an tütsülenmez.Jilet yardımıyla kısaltılan kıl köklerinden dolayı bu durum farkedilmez.3 hafta sonra tüyler dökülür, rötüş ve kontrol için gelinir.Bir sonraki seans aralığı kişinin kıl durumu göz önünde bulundurularak 1 ay sonra verilir.

IPL Epilasyon Öncesi Uyarılar

-Tüyleri köklerinden koparacak (ağda, epilasyon aleti, cımbız, iplik vb.) uygulamalardan kaçınılmalıdır. Bu yöntemler kıl köklerini incelterek kılların ışığa duyarlılığını azaltmaktadır. Şayet bu uygulamalar yapıldı ise 3 hafta ara vererek sonrasında tedaviye başlanmalıdır.
- Uygulama öncesi güneş banyosu bilhassa solaryumdan kaçınılmalıdır. Tedaviye 2-3 gün sonra başlanmalıdır.
- Kıllar makas veya traş bıçağı yardımı ile kısaltılmalıdır. Tüy dökücü kremlerin de kullanılmasında her hangi bir sakınca yoktur fakat kıl ve tüylerin cilt yüzeyine çıkması beklenmelidir. Epilasyon sırasında az da olsa bir ısı açığa çıkmaktadır dolayısıyla tüy ve kılların fazla uzun olması gereksiz ısı ve enerji açığa çıkarmaktadır.
- Tüylerin rengini sarartacak uygulamalardan da kaçınılmalıdır.
- Son altı ay içerisinde "Roaccutane" adlı ilacın kullanılmamış olması gerekir.

IPL Epilasyon Sonrası Uyarılar

Tedavi sonrasında ciltte hafif yanma ve kızarıklar oluşabilir. Birkaç saat içerisinde ciltte duyulan yanma hissi geçecektir. Aynı şekilde kızarıklarda gün içerisinde normal durumuna gelecektir. Lazer Epilasyon sonrasında;
- Birkaç hafta güneş ışığı ve solaryuma maruz kalınmamalı, güneş ışığından kaçınmak mümkün değilse de yüksek faktörlü güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
- Duş alırken suyun fazla sıcak olmamasına dikkat edilmeli, bünyenin dayanabileceği en ılık sıcaklık seçilmelidir.
- IPL epilasyon yapılmış bölgelerde kese, peeling vs. cildi tahriş edecek uygulamalardan kaçınılmalıdır.
- Uzmanlar tarafından verilecek bir sonraki seans tarihine riayet edilmelidir

 

IPL Epilasyon ile ilgili merak edilenler