Akne&Scar Cilt Bakımı

Cilt problemlerinin başında özellikle ergenlik döneminde oluşan akne ve onların izleri;hormonların etkisiyle ergenlik döneminde yaşanabileceği gibi ilerleyen yaşta cildin problemi halinede gelebilir.Ciltte izlere neden olabilir.

Aknenin Başlıca Sebepleri;

     - Aşırı yağlanma bu yaşa bağlı olduğu gibi sağlıksız beslenmeden de kaynaklanabilir. Yapılması gereken yağdan arındırıcı ürünlerle cildin sabah akşam mutlaka temizleniyor olması lokal sivilcelenme mevcutsa kurutucu ürünlerle cilde iz brakmadan uzaklaşması sağlanmalıdır. Bu arada sağlıklı beslenme kurallarına uyulmalıdır.

     -Kozmetik olarakkullandığımız fodoten, pudra yada allık ların uzun süre cilde kalması iyi arındırılmadan uykuya geçilmesi sebep olabileceği gibi cidimize uygun olmayan hatalı ürün seçimi ve kullanımıda sebep olabilmektedir

     -Mevsimsel olarak bazı ciltlerde yazın bazı ciltlerde de kışın sivilcelenme daha yoğun yaşanmaktadır. Bu nedenle  mevsimsel olarak cilt ürünlerimizi değiştirmeye dikkat etmeliyiz.

     -Aşırı stresli dönemlerde sivilcelenme problemi yaşayabileceğimiz gibi

     -Sık sık elimizi yüzümüze götürüp cildimize dokunmamızdaakneye sebep olmaktadır.

     -Yüzümüze düşen saçlarımızın cildimize yapmış olduğu temas da sivilcelenmeye sebep olmaktadır.

     -Batık kıllar sakal üstü boyun ve ince derilerin olduğu kasık gibi bölgelerde kıl folokulüne bağlı olarakda sivilcelenme yaşanmaktadır.

     -Kapalı ve açık komodonların yoğun olduğu, yağlanmaya müsait ciltler profosyonel destek alarak ciltlerini temizletmeli ve ciltleri için en uygun ev ürünlerini düzenli kullanarak profosyonel bakıma destek olmalıdırlar.-

     -Böylece düzenli bakımla sebum dengelenmiş olup kıl folukulunden kaynaklanan sivilcelenmenin önüne geçilir

Akne İçin Tedaviler,

Karbon Lazer Yöntemi

Akne Kimyasal Peeling 

Medikal Akne Bakımı

gibi tedaviler uygulanmaktadır.Aknenin durumuna göre belirlenen program belirli seans aralıklarında yapılması gerekir.

 

Akne izleri deriyle aynı seviyede olup kırmızı yada birkaç ton koyu renkte olan,deride kabarık yada çukurlaşmış olan  izler'dir.

Scar izleri için

Kimyasal peeling uygulamaları ile Cilt Soyma

Fraksiyonel Radyofrekans

Lazer Uygulamaları  

Işık Dolgu ile Çukurlukları Doldurma

gibi tedaviler uygulanmaktadır.İzlerin durumuna göre bu uygulamalar kombin halinde tekrarlanan seans aralıklarında yapılmaktadır.

 

Akne&Scar Cilt Bakımı ile ilgili merak edilenler