Radyofrekans ile Cilt Bakımı

 

Radyofrekans uygulaması iki şekilde uygulanır.Amaç cildin yapı taşı kollegenleri sıcak ve soğuk radyofrekans etkisiyle tetiklemek.Bu yüzden cilt altına ısı etkisi yaratarak cildi canlandıran sıcak radyofrekans birde soğuk etkisi yaratarak sıkılaştıran soğuk radyofrekans uygulaması yapılır.

Cildin durumuna ve ihtiyacına göre; 

Sıcak Radyofrekans ısı yoluyla olmaktadır. Cilt altındaki doku ısınır ve bu eşit biçimde dağılır. Ciltte hasar yaratmadan alttaki dokunun yenilenmesi sağlanır.Lenf yollarına doğru masaj şeklinde uygulanan ilk bakımdan itibaren cildin toparlandığı gözlemlenir.Yüz ve dekolte bölgesinde oluşan çizgilerin açılımı sağlanır.Ciltteki elastikiyet kaybını düzeltir. Cerrahi bir müdahaleye gerek kalmaksızın yüzde lifting etkisi sağlanır.

Soğuk Rayofrekans cilde buz etkisi yaratarak cildi soğutur.Anında cildin sıkılaşmasını sağlar.Özellikle göz altı morlukları ve cizgilerinde soğuk radyofrekans tercih edilir.Ciltteki sarkmalarda cildin toparlanmasını sağlar.

Uygulamalar ortalama haftada 2 kez olmaktadır.Her iki radyofrekans uygulaması aynı anda yapılabilir.Örneğin göz çevrenize soğuk radyofrekans uygulanırken yüz ve dekolte bölgenize sıcak radyofrekans uygulanabilir.Cildin durumuna göre tekrar seanları için düzenli devam edilmelidir.Ortalam 6 seans tekrarlanmalıdır. Uygulama süresi ise ortalama 30 dakikadır. Sosyal hayatı etkilemeyen ve hiçbir yan etkisi olmayan bu çalışmanın tercih edilme sebeplerinden bir diğeri ise pratik ve acısız oluşu ayrıca sonucu hızlıca gözlemliyor olmaktır. Her cilt tipine ve her yaş grubuna radyofrekans uygulanabilir. Ayrıca hem bayan hem de erkeklere radyofrekans uygulaması yaygın olarak yapılmaktadır.Radyofrekans antiaging etkisi yarattığı gibi ayrıca gıdı toparlama amacıyla da kullanılmaktadır.

Radyofrekans seansları bitiminde ciltte bu uygulamanın etkileri uzun süreli devam eder; cilt yenilenme süreci dokularda etkisini sürdürür. Bu da uygulamanın kalıcı olmasını sağlar. Hiçbir yan etkisi olmayan radyo frekans çalışmasında görülebilecek tek şey ısınma sebebiyle anlık kızarıklık olacaktır.

 

Radyofrekans ile Cilt Bakımı ile ilgili merak edilenler