Yağlı Cilt Tipi Ve Bakımı

Görünümü parlak ve yağlı, gözenekleri açık bir cilt tipi. Gözeneklerin içi genellikle dolu, siyah noktalı ve sivilceli olabilir. Yağlı cildin akne problemini önlemek için çok dikkatli bir günlük temizlik programı uygulanmalıdır.

Yağlı ciltler hem soluk, hem de parlak görünürler. Geniş gözenekleri ve siyah noktaları vardır. Sivilce oluşturmaya son derece müsaittirler.Yağlı ciltle baş etmek zordur. Bu konuda çok hata yapılır. En büyük yanlış, yağlı ciltleri nemsiz bırakmaktır. Oysa bu tip ciltlerin yağını dengelerken, nemini korumak gerekir.Temizlikte aşırıya kaçmayın, ılık su kullanın ve sert fırçalama yapmayın!

Yapılacak Bakım;Temizlikte aşırıya kaçmayın, ılık su kullanın ve sert fırçalama yapmayın!Yağlı ciltlerin ilerde en büyük problemi sarkmaya elverişli olmasıdır.Gözenek açıklığı ve sivilcelerin bırakacağı izler düşünülerek yağlı cilt tipine sahip kişilerin bakımına önem vermeleri gerekmektedir.

EĞER YAĞLI CİLT SİVİLCELİYSE: Sivilce, siyah nokta ile kapalı olan gözeneklerden fazla yağ salgısının dışarı çıkamayıp, olduğu yerde birikmesiyle oluşur. Yağlı ciltlerde kullanılacak ürünlerin özenle seçilmesi şarttır. Kullanılacak ürünler: Antiseptik sabun (kükürt, kafur, katran içeren ürünler).

EĞER YAĞLI CİLT HASSAS İSE: Genişlemiş gözenekler, zaman zaman kırmızı lekeler görülür. Hassasiyetinden pul pul kalkabilir. İç ve dış etkenlere karşı duyarlıdır. Kaşıntı ve yanma görülebilir. Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, kesinlikle alkolsüz tonik, alerji giderici kremler ve genelde cildin susuz yapısı olduğu için su içerikli hafif nemlendiriciler.

 

Genel Kullanılacak ürünler: Jel tipi temizleyici, alkollü tonik, su içerikli nemlendirici ve sarkmayı önlemek için temizleyici ve sıkıştırıcı maskeler.

 

Yağlı Cilt Tipi Ve Bakımı ile ilgili merak edilenler