Kuru Cilt Tipi Ve Bakımı

Kuru cilt tipi gözenekleri ufak ve kapalı cilt,yağ salgılanması normalin altında olduğu için görünümü mattır ve pul pul kalkmalar görülür. Cilt gergindir ve çabuk kırışır.

İnsan derisinin en üst kısmı su ve yağ içeren bir katmandan oluşmaktadır. Çeşitli nedenlerden ve sebeplerden dolayı su ve yağını kaybeden cilt, kurumaya başlar.En üstteki deri su ve yağdan bir barıyer (engel) oluşturarak kendini korumaya çalışır.Ciltte oluşan herhangi bir sorunda bu bariyerler çalışmazsa, su ve yağ yönünden fakirleşen deri, cilt hücrelerinde bölünme ve çoğalmanın da yavaşlamasıyla doğal olarak kuru bir hal alır.

Genelde 35 yaş üzeri görülen bu cilt tipi yaşlanmanın dışında yanlış verilen kozmetik ürünler, sert sabunlar, fazla sıcak ortamlar, troid hastalıkları,genetik nedenler ve UV ışınları kuru cildi meydana getirirler.İklim şartlarının ortaya koyduğu durumun yanında; stres, gerginlik, metabolizma bozukluğu, hormonal bozukluk ve menopoz dönemi problemleri gibi içsel koşullara bağlı olarak da bu cilt tipi oluşabilir. Bu ciltlerde kırışıklar daha genç yaşlarda başlar. 

Kızarmaya meyilli hassas bir cilt tipdir. En çok bakıma ihtiyacı olan cilt tipidir. Neredeyse her gün nemlendirilmesi gerekmektedir.Bu cilt tipine sahip insanların çok sıcak klimalı ortamlar ve  güneşten kendilerini sakınmaları bu durumda ciltlerinin bakımlarını ihmal etmemeleri gerekmektedir.

Dikkat: Kuru cildi olan insanlar çok su tüketmelidir fakat yüzlerini çok fazla su ile yıkamamalıdır. Bu iki durum iyi anlaşılıp iyi analiz edilmesi gerekmektedir.Kaybedilen yağ ve nem takviye edilmezse erken yaşlanmaya başlar. Cildimiz 15 derece sıcaklığın üstünde hayati dengesi için gerekli olan, "nemi koruma gücu'nü yitirmeye başlar. Bu nedenle cilt yüzeyinde ince bir tabaka oluşturarak, ona kalkan görevi üstlenecek besleyicilerle donanmış, güçlü bir koruyucuya ihtiyaç duyarız.En erken kırışan cilt tipidir.Bakımlarla nem maske ve nemlendirici kremlerle desteklenmesi gerekmektedir.

Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, yağ içerikli nemlendirici, besleyici gece kremi, göz çevresi kremi ve nemle yağ depo edici maskeler.

Kuru Cilt Tipi Ve Bakımı ile ilgili merak edilenler