Hassas Cilt Tipi Ve Bakımı

 

Hassas cilt :Hassas cilt, rüzgara, soğuğa, cilt ile uyumlu olmayan ürünlere veya çok kuvvetli temizliğe aşırı derecede tepki veren, sert bir cilttir.Özellikle bakım ürünlerini kullandıktan sonra kaşınıyor yanıyor yada yüzünüzde kızarıklıklar oluşuyorsa cildimiz hassas bir cilde sahip demektir.

Cilt tipiniz ne olursa olsun, bazı faktörler aşırı hassasiyeti tetikleyebilir. Böyle durumlarda cilt kuvvetle reaksiyon gösterir...

Bazen bu duyarlılık şiddetlenir ; cilt olağan nemlendirici kozmetik ürünlerle iyileştirilemez. Artık hiç bir şeye dayanmamaktadır. Alerjik hale gelmiştir.Bundan dolayı, cildiniz karıncalanmakta, batmakta ve gergindir, kızarıklıklar ve kabuklanma göstermektedir.Hijyen veya bakım ürünlerine karşı olan bazı toleranssızlıklar nedeniyle bir egzema veya ürtiker şeklinde ortaya çıkan alerjilerdir. Bu alerjinin nedenini bulmak için doktorunuza danışın


Doğal hassas cilt: Cilt ince, açık renkli ve her zaman biraz kurudur; yüzeyi pul pul kalkmakta, kolaylıkla kızarmaktadır (belki de bir rosacea başlangıcı).
Reaksiyonel hassas cilt: Soğuk, rüzgar, cilt ile uyumlu olmayan bakım ve temizlik ürünleri cildi tahriş eder. Peeling ya da lazer müdahalesi cildi kuvvetli bir şekilde reaksiyon göstermeye yöneltebilir.
Kısa süreli cilt hassasiyeti: Seboroik dermatit, rozasea aknesi, cildin hassasiyetini canlandıran durumlardır.

Tüm cilt tiplerinde hassasiyet

  • Nemsiz cilt: Gerginlik ve rahatsızlık
  • Kuru ve çok kuru cilt :Koruyucu bariyerin zayıflaması; ince çizgilerin belirmesi
  • Karma veya yağlı cilt : Burun kenarlarında ve elmacık kemiklerin üst tarafında küçük parlak bölgeler
  • Çevresel etkilere karşı hassas cilt : En ufak bir değişime gösterilen ani reaksiyonlar

Yapılacak Bakım; Hassas cilt bakımı cildin hassasiyet durumuna göre uzmanın kontrolünde bakım yapılmalı ve ürün tavsiye edilmelidir.Her ürün kullanımı önerilemez.Bu durumda ürün tercihi elin üzerine denenerek 24 saat beklenmesi önerilir.

Hassas Cilt Tipi Ve Bakımı ile ilgili merak edilenler