Normal Cilt Tipi Ve Bakımı

Normal Cilt Tipleri

En ideal cilt tipidir.Görünümü şeffaf nem ve yağ durumu dengeli gözenekler kapalı pürüzsiz bir cilt tipi olarak kabul edilir.Ama malesef cilt yine de gün içerisinde reaksiyonlar verebilir.Diyelim ki, “cildim normal” diyerek normal cilt bakım ürünleri kullanıyoruz. Fakat bu ürünler nedeniyle cildimiz yağlanabilir.Cilt tepki verebilir.Cilt kurumaya yada yağlanmaya yönlebilir.Yüz yıkadıktan sonra cilt kuruyorsa nemlendirmeli yağlanıyorsa cildin yağ dengesini sağlayacak nemlendirici ile desteklemek gerekir.Normal ciltler diğer cilt tiplerine kayabilir.Problem aşırı kurulupa yada aşırı yağlılığa dönmesi durumudur.

 

Yapılacak Bakım; Temizlik serum  maskelerle desteklemek cildin ihtiyacına göre nenlendirmek ve cildin sağlıklı görünümünü korumak için bakımla birlikte ürünlerle desteklemek

 

 

Kullanılabilecek ürünler; Krem veya süt tipi temizleyici, alkol oranı normal tonik (yüzde 5-7.5) hafif bir nemlendirici ve peeling krem. Otuzlu yaşlarda itibaren haftada 1-2 günden başlayarak uygulanan besleyici gece kremi, göz çevresi kremi ve maskeler.

Normal Cilt Tipi Ve Bakımı ile ilgili merak edilenler