Olgun Cilt Tipi Ve Bakımı

Hücrenin yaşam ritminin yavaşlaması sonucu oluşan bir cilt tipidir. Ölü hücreler kat kat yığılarak sonuçta cilde kaba bir görünüm verir. Yağ hücrelerinin daha yavaş çalışmaları ise derin çizgilere ve gevşemeye neden olur. Sürekli bir nemlendirici kullanılmazsa deri kurur ve kırışır.

Hücre içi faaliyetlerin yavaşlaması sebebiyle deri kendine yetecek kadar yağ ve suyu depolayamaz duruma gelmektedir.Alt ve orta deri incelirken, en üst bölgede bulunan deri kalınlaşmaya başlar.

Yaşlanmayı önleyen antioksidan üretimi, 30 yaşından sonraki insanda her yıl yüzde 1 olarak azalmaya başlar. Zamanla yaşlanan cilt hücrelerin ihtiyaçlarına ve içinde bulunduğu çevrenin şartlarına ayak uyduramaz. Bu yaşlanma durumu aslında tüm organlarda aynı anda yavaş yavaş görülür fakat cilt dış görünümü temsil etmesinden dolayı ilk fark edilen organdır.

Yapılacak Bakım;Anti-aging maskeler,gözçevresi için kırışıklık bakımları cildin sıkılaşması ve yenilenmesi için aynı zamanda destekleyici bakım kremlerini devamında kullanmak gerekir.

Kullanılacak ürünler: Vitamin E içeren kremler, alkolsüz tonik, alerji giderici kremler ve genelde cildin susuz bir yapısı olduğu için su içerikli hafif nemlendiriciler.Göz çevresi kremi ve C vitamin takviyesi ile desteklenmesi gerekir.

Olgun Cilt Tipi Ve Bakımı ile ilgili merak edilenler