Karma Cilt Tipi Ve Bakımı

 

Alın, burun ve çene yağlıdır. Yani yüzde T şeklinde bir yağlanma görülür. Yağlı olan kısımlarda siyah nokta, yağ butonları, açık gözenekler bulunabilir. Yanaklardaki gözenekler ise kapalıdır.Cilt bir taraftan yağlanırken, diğer taraftan kurumaya yüz tutar. Her gün kalktığınızda aynada cildinizi dikkatle incelerseniz; T bölgesinin yağlı olduğunu görürsünüz. Karma cilt tipinde önemli olan; her noktayı aynı seviyeye getirmektir. Ya her tarafın kuru olması gerekir, ya da her bölgenin yağlı olması istenir. Bu yüzden yüz için kullanılacak malzemeler özenle seçilmelidir.

Yapılacak Bakım; Karma cilt temizliği günde bir kere yapılmalıdır.Birden fazla yüzü temizlerseniz; yanak bölgesinin kırışmasına neden olursunuz. Kurumuş bölgeye defalarca bakım uygulamak ve losyonlarla yıkamak; o bölgenin kırışmasına ve kurumasına neden olur.Bu bölgelere nemlendirici krem sürülmelidir.Yağlı bölgelerin ise;yağının giderilmesi sağlanmalıdır.Karma cilt bakımı oldukça zahmetlidir.Yaz mevsiminde ayrı bir özen ister.Yağlanan yüzeyler daha çok yağlanır ve kuruyan bölgeler daha çok kurur.Bu dengenin oturtulması için; Cildin bölgesine göre ayrı bakım kremleriyle desteklenmelidir.Cilt yapısını koruyarak; aynı zamanda denge kurulmasını sağlayan güneş kremleri; bütün cilt tipleri için gereklidir.

 

Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, düşük alkollü tonik, cildin durumuna göre nemlendirici ve eğer gerekiyorsa göz çevresi için krem.

Karma Cilt Tipi Ve Bakımı ile ilgili merak edilenler