Cildi Arındıran Doğal Peelingler

Biz uzmanlar cilt bakımında en önemli aşamanın temizlik olduğundan sürekli bahsederiz.Ölü hücrelerin temizlenmesi için uygulanan peelingler cildin yenilenmesi için en önemli aşamalardan biridir.

Sürekli bahsedilen ölü hücreler neden oluşur.Vücudumuzda bulunan hücreler yaşamsal faaliyetlerini sürdürmeye başlar ve daha sonrasında bir aşamaya gelir. Bu aşama hücreler için en verimli ve iyi çalışma yapabileceği evredir. Bu evre sonunda yaşlanan ve güç kaybeden hücre ölür. Bu işlemler vücudumuz da günlük olarak sürekli bir şekilde devam etmektedir. Uyku anında koşarken veya başka bir haldeyken yine aynı şekilde devam eder.Bu aşamada cildimizin ve vucüdumuzun sağlıklı görünmesi için bu ölü hücrelerden arınması gerekir.

Ölü hücrelerden cildin arınmasının önemi Cilt temizlenmediğinde dışarıdan cilde yapışan tozlar gözeneklerden içeri girerek siyah noktalar ve yağ bezelerinin birikmesine neden olur.Bu durumda cilt kalınlaşır genç ve taze görünümden uzaklaşır. Bu durum da kötü bir görüntü sağladığı kadar, kişi üzerindede yaş görünümünü oldukça olgun gösterir.Haftada bir uygulayarak cildimizi temizleyecek canlanmasını sağlayacak doğal peelingler;


Şeker

Cilt için muhteşem bir peeling ürünüdür. Ciltteki ölü derilerin ve siyah noktaların temizlenmesine yardımcı olur. Bunun için yapmanız gerekense; bir adet kesme şekeri, iki yemek kaşığı gliserin ya da cildinize uygun bir başka bitki yağıyla karıştırmalısınız. İsterseniz aloe vera yağı kullanabilirsiniz. Ardından, hazırladığınız karışımı dairesel hareketlerle cildinize sürmelisiniz. 5 dakika cildinizde bekletip, sonra ılık suyla durulayabilirsiniz.

Gül ve Papatya Yağı

Gül yağı ve papatya yağının, cilt üzerindeki muhteşem etkilerini göz ardı etmek olmaz. Gül yağı; cildi derinlemesine temizler, gözenekleri sıkılaştırır ve harika bir nemlendirme sağlar. Hassas ciltlerde bile kullanılır. Papatya yağıysa; cildin dinlendirir, akneleri yatıştırır, cilt kızarıklığına karşı etkilidir ve gül yağı gibi hassas ciltlerde de kullanılır.

Karbonatla Ölü Derileri Temizlemek

Karbonat  kuru ve hassas ciltlerde güvenle kullanabileceğiniz en pratik seçeneklerinden.Biraz karbonat alıp su ile ıslatın minik dairesel hareketlerle ovarak ölü derilerinizi temizleyin ılık su ile durulayıp nemlendirici kreminizi sürün.

Tuz 

Tuz zeytinyağı ile karıştıraark cildinizi ovun 5 dakika sonra cildinizi yıkayın.Harika bir peeling ile cildiniz anında arınır.

Türk Kahvesi

Türk Kahvesi ile maden suyunu karıştırarak cildinizi yıklayın.Bir taraftan ölü deriden cildiniz temizlenir.Bir taraftan gözeneklerin sıkılaşmasını sağlarsıznıTürk Kahvesi kan dolaşımını hızlandırır.Bu etkiyle cildin canlanmaını sağlarsınız.