AynaAyna Söyle Bana!Neden KusurlarımVar!

Yüzüm neden sivilceli ,saçlarım neden şekle girmiyor ,boyum az daha uzun olsaydı ya,burnum kime çekmiş, bir kızın yüzünde kıl mı olur?, bu tüyler nerden çıktı.Of bıyıklarım ağda istemiyorum.Arkadaşım Ayşe ne kadar güzel oysa..Bu ayna beni kötü gösteriyor.Bakmak istemiyorum.Gömlek yakışmıyor göğüslerim çok küçük, pamuk ne kadar dolgun gösterebilir.Ayşe'nin göğüsleri çok büyük o niye saklıyor ki anlamıyorum. Ama Ali beni nasıl beğensin Ayşe varken.Oysa şu burnum az yukarda olsaydı.Cildime fondeten sürünce oluyor mu ne?Sivilcelerim olmasa güzel olabiliyorum sanki Ayşe'den.Yok ya bu çarpık bacaklarım varken imkansız.Okul kıyafetlerimde etek zaten.Yakışmıyor işte!.Kulaklarımı saçlarımla ne kadar kapatabilirim.Sağ profilim iyi şu solumdan görünmese of Anne sende saç az babam kel ne olabilirdi yok yok işte!bakmak istemiyorum.Hem Kiloluyum Ayşe söyledi.Hiç bir şey yakışmıyor.Herkes bana bakıyor bu yüzden.Ergenlik; Ayna ile ilişkinin en çok başladığı dönem. Başlıyor başlamasına ama ayna birşey söylemiyor ama o dönemde ayna'ya ne çok şey söyleniyor.Ayna ayna söyle bana neden kusurlarım var!

Ahmet; Kulaklarım kepçe bugün herkes bana baktı yine.Kim benimle arkadaş olur.Dalga geçmemeleri için ne yapsam her gün okula gitmek ölüm.Sınıfın en önünde oturttu hoca, Ömer'le yer değişmeyi istesem en iyisi arka sıra,Zeynep'in bakışlarına denk gelmem inşallah.Bir erkeğin göğüsleri bu kadar büyürmü?Nasıl 18 yaşını bekleyeyim.Bu gömlek dar iç gösteriyor giymek istemiyorum.Kaşlarım çok kalın ortasını alsam anlaşılır mı? Dalga mı? geçerler, of yüzümde yine kocaman sivilcele, okul bi bitse.....

Ailelere sorarsak ben cocuğum için en iyisini bilirim der ama cocuklara sorsak beni kimse anlamıyor.Ergenlik cok hassas bir dönem bunun psikolojik tarafını elbette psikologlar bilir.Ama ben mutsuzluklarının en büyük sebeplerinden birinin güzellik ve bedelerine takıntılarını olduğunu vurgulamak istedim.İnsan büyüdükçe anlıyor, o dönemler o doğallıkla güzel.Gel bunu şimdiki gençlere anlat!Bize de büyüklerimizin anlatamadığı gibi!Her birimizin hikayesi var yukardaki cümlelerde,peki kendini bulurken yaşanan bu güzellik takıntıları için ne yapmak gerek,en çok aileler anlamalı okumalı aslında.

 Daha önemli sorunları var cocuğumun, dersleri iyi olmalı, mesleği olsun ilerde herşey olur deyin, ama Güzellik deyip geçmeyin!

Hayatın herşeyi en çok biriktirdiğimiz zamanlarıdan dış görünüş takıntısı yüzünden yanlızlık hissi,özgüven eksikliği yaşamak, başkalarının düşüncelerinden fazla etkilenme, alınganlık, beğenilmeme, sizcede o yaşlarda güzelliğin ne kadar önemli olduğunu anlamaya yetmiyo mu?

Programımızda bir çok defa  ergen gençlerin psikolojilerini dikkate alarak Dr.Serkan Dinar sorunları ne oluyor neler yaptırabildiklerini hangi tedaviler onlar için uygun diye konuşmuştuk.Yaşadıkları hassiyetleri dikkate alınarak bazı operasyonların bile 18 yaşından önce olduğunu öğrenmiştik.Kepçe Kulak ve erkeklerde Meme Küçültme ameliyatlarının  (Jinekomasti) 18 yaşını bekmeden, ailelerin 13 yaşında yaptırabilecekleri konuşmuştuk.

Ciltle ilgili sorunlarına gelince sivilce onların en büyük cilt problemi, elbette Dermotolog diyoruz.Ama onlara uygun özel bakımlar peelingler sivilce probleminden hızlı bir şekilde kurtulmalarını sağlıyor.Ciltlerini temizlemeleri için uygun ürün kullanımı için 18-20 yaşı beklemek neden!Günümüz gençleride bazı şeylerin dönemsel olduğunun farkında ama önemsedikleri ciltlerini bakımlarla desteklemek psikolojik olarak birşey yapılıyor olduğunu hissetmek kendine ve dışarıya karşı güven sağlıyor.

 Sadece ciltleri değil en büyük problem tüy sorunları.Size bir örnek, anne kızını lazer epilasyon ısrarlarından dolayı getiriyor.Zararlı ama üstüne basarak kızım çok ısrar etti diyor.Elbette o bir anne endişelenmekte haklı.Siz ona anlatsanız bile o hep bir endişe içindedir hepimizin annesi gibi.Kızıma sadece koltuk altı yapılsın istiyorum diyor.Elbette annenin istediği yapılıyor.Ama 16 yaşındaki birey bir sonraki seansında tişört giyemiyorum omuzumda ve belimde tüyler var.Okul balomuz var.İstediğim kıyafeti giymek istiyorum annem anlamadığı için lazer için tek başına gelmeyi tercih ettim diyor.Ailelerin Lazer epilasyon için korkusu 18 yaş öncesinde yapılmıyor inancında olmaları.Bugün gelişen teknoloji sayesinde  doktorlarımız altını çizerek lazer epilasyonun 12 yaşından itibaren yapıldığını söylüyor.Bir şey olur mu? vücuduna zarar verir düşüncesinin ne kadar yanlış olduğunu sürekli dile getiriliyor.Bu dönemde ağda gibi  acı bir deneyim yada ilerde hallederiz yerine biraz daha araştırmacı ve üzerinde durmalarını tavsiye ediyorum.Unutmayın siz neden korkarsanız biz ondan daha çok korkarız.Şimdilerde iş hayatına atılan yada evlenenlerden bazıları ziyaretimize geldiğinde bizim işimizin bir parçası olan ama onlar için özgüveni aşacak bir uygulamanın hayatlarına ne kadar büyük bir şey kattığını hikayelerini paylaştıklarında öğreniyoruz.

Takıntı haline getirilen kusur görülen yerlerin cocuğunuzun hayatında kötü bir anı bırakmadan başkalarından önce anne ve babanın farketmesi yeniden özgüven kazandıracak

Gençtir Geçer Demeyin!Güzellik Deyip Geçmeyin!Aynalarla barışılıyor!

http://www.gundemantalya.com/yazar/Ayna-Ayna-soyle-bana-neden-kusurlarim-var/4830