Cilt Tipini Pratik Olarak Belirlemek

Güzelliğin ilk görüntüsü cildimizin ,temizlik ve bakımına özen göstermek  estetik ve sağlık acısından görüntüsünü korumak önem verilmesi gereken bir ayrıntı.Canlı,sıkı,lekesiz bir cilt için kendimize sadece dakikalar ayırmamız yeterli. Dikkat etmeniz gereken tek şey “günlük” cilt bakımına gerekli özeni göstermek. Haftalık yapacağınız peeling işlemiyle cildin derinlemesine temizlenmesini ,ihtiyacı olan nemlendirici sürerek cildin canlanmasını ,kış ve yaz UV ışınlarından ve dış etkenler cildi korumak için koruyucu kullanarak daha sağlıklı görünmesini sağlayabiliriz.

Cildinizi ne kadar iyi temizlerseniz o kadar geç yaşlanmasını sağlarsınız. Çünkü ciltte biriken yağ ve kir, cilt problemlerine zemin hazırlar.(Gece makyajlı uyumak-rutin cilt temizliğini aksatmak vs.)zararlı dış etkenlerle karşılaşan cilt matlaşır kırışıklık oluşumuna zemin hazırlar.Yaşınız kaç olursa olsun cilt lekeleri, renk eşitsizlikleri cildinizi olduğundan daha yaşlı gösterir.Bilimsel bir araştırmaya göre cilt yaşlanmasının % 80 sebebi dış etkenlerdir.20’li yaşlardan itibaren her bireyin  koruma amaçlı olarak cilt temizliğine önem vermesini,25’li yaşından itibaren profesyonel anlamda ayda 1 defa cilt bakımlarına gidilmesini,kırışıklık ve elastikiyet problemlerinin başladığı 30’lu yaşlardan itibaren cilt bakımlarının yanında anti-aging kremlerle destekleyip  ilerde oluşacak problemler oluşmadan cildinize yatırım yapmalısınız.

Cilt temizliğine önem verirken en önemli aşama hangi ürünü kullanmanız gerektiğini bilmek.Cilt tipinizi aşağıda size anlatacağım basit bir kaç adımla öğrenirken hangi ürünü kullanmanız gerektiğini  daha kolay seçebilirsiniz.

1) Yüzünüzü temizleyip kurulayın, yüzünüzü örtecek büyüklükte bir kağıt mendil ya da havlu kağıtla yüzünüze kapatın. Parmak uçlarınızla yüzün her tarafında hafif baskı yaparak  elinizi gezdirin. Kağıdı kaldırın , şayet kağıdın her tarafında yağ lekecikleri görünüyorsa cildiniz YAĞLI CİLT,gözeneklerin geniş siyah nokta ve akne oluşumuna yatkın olan bu ciltler  Jel tipi temizleyici, alkollü tonik, su içerikli nemlendirici ürünler secerek cildinizin bakımına önem vermelisiniz. Kağıdın belli yerlerinde özellikle  alın, burun ve çeneye gelen bölgesinde lekeler göze çarpıyorsa,cildiniz KARMA CİLT ,yağlı ile kuru cilt arasında kalan cilt tipini Süt tipi temizleyici, düşük alkollü tonik, cildin durumuna göre nemlendirici ve eğer gerekiyorsa göz çevresi için krem tercih ederek cildinizi desteklemelisiniz. Kağıdın hiç bir yerinde leke izine rastlamıyorsanız cildiniz KURU demektir. Süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, yağ içerikli nemlendirici, göz çevresi kremi ve nem depo edici maskeler kullanmanızı tavsiye ederim.
2) Cildinizin hassasiyetini görebilmek  için; bir çay kaşığının sapı ile ya da ona benzer sert bir cisimle alnınızın ortasına hafifçe bastırarak artı (+) işareti çizer gibi yapın. Şayet çizilen yerde hiç kızarma olmadı ise cildiniz normal cilt, hafifçe bir kızarma olduysa ama hemen geçti ise  az hassas, kızarıklık bir müddet devam etmişse cildiniz çok hassas demektir.
3) Cildin nem oranını anlamak için de; çenenizin yan tarafından işaret parmağınızın tersi ile yanağınızı yukarı doğru itiyormuş gibi yapın, şayet yanağınızda tek bir çizgi oluşuyorsa nemi az, birkaç çizgi oluşuyorsa nemi çok az, eğer hiçbir şey oluşmuyorsa cildin nemli normal demektir.
4) Cildin elastikiyetini anlamak için; gözün altındaki ince deri tabakasını dikkatlice  yukarı doğru çekip bırakın. Deri yavaşça eski durumuna geldi ise elastikiyeti iyi sayılır, deri hemen eski durumuna geldi ise elastikiyeti çok iyi ve deri bir müddet sonra eski durumuna geldi ise cildinizin elastikiyeti ile ilgili problemleriniz başlamış anti-aging  göz kremleriyle  bakımlar yapmaya başlamanız gerek.

 Bu bilgiler ışığında cildinize ne yapmanız gerektiğini öğrenirken bire bir görüşmelerle cildinizin ihtiyaçlarını uzmanından öğrenmelisiniz.Genel olarak günlük temizliğine dikkat edip düzenli ürün kullanmayı yaşam biçimi haline getirmeniz,bol su içmek,sağlıklı beslenmeye çalışmak,yeterli uyku,güneş sigara,sert hava ile birlikte her gün farketmeden yıpranan ciltlerinizi koruma altına almanızı ve Cildinize Hakettiği Değeri vermenizi öneririm

 

http://www.gundemantalya.com/haber/Cilt-tipini-pratik-olarak-belirlemek/407327