Makyaj Fırçası Deyip Geçmeyin!

Makyaj Fırçası Deyip Geçmeyin!

Avustralya'da yaşayan 27 yaşındaki Jo Gilchrist, yüzündeki bir sivilceyi kapamak için arkadaşının makyaj fırçasını kullandı ve belki de hayatının en büyük hatasını yaptı.

Arkadaşının makyaj fırçasında bulunan stafilokok bakterisi Jo Gilchrist’in omurgasını hedef aldı. Yaşadığı ağrı nedeniyle hastaneye kaldırılan Jo Gilchrist, kuvvetli antibiyotik tedavisi de etkili olmayınca felç kaldı.

Günlerdir bu haberi okuyoruz.Yurt dışında yaşanan bu olay her birimizin karşılaşacağı bir durum.Bir uzman olarak ülkemizde benzerlerinin yaşandığını, bu talihsiz olay gibi her an tehlike altında olduğumuz sinyalini vermek istiyorum.

Türkiye’de hepatit B ve hepatit C oranına bakınca korktum. Bir kere daha kendimizi, yaşam koşullarını sorgulamamız gerektiğine inandım.Bugün herhangi bir kuaföre girdiğinizde makyaj için hangimiz kendi özel fırçasını yanına alabiliyor.Kullanılan malzemelerin tekrar tekrar fırça darbeleriyle başka tenlere değmesi nasıl dezenfekte edilebilir.Bu yaşanan olayın bizim başımıza gelemeyeceğini nerden bilebiliriz.Belki de vaktimiz yok ,zamanımız yok ama hayatımızın güvenliği sağlığı için bunu kurumdan talep etmemiz gerektiğini bilmeliyiz.Özellikle güzellik merkezleri gibi gün içinde bir çok kez ziyaret edilen uygulama yaptırılan yerlerde kendi fırçamızı temin etmeyi kendi malzemelerimizle gitmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz.Bu manikür yaptırırken kendi tırnak setimizden,kendi ağdamızın bize özel kullanımına kadar sayabiliriz.

Bu ve benzeri yaşayacağınız problemin önüne geçmek elimiz de.Bugün yakın arkadaşımız da olsa malzemelerini kullanmak hayatınızın hatası olabiliyor.Düşünün binlerce kişinin ziyaret ettiği yerin size yaşatabilecekleri.Sizden sizin sağlığınızdan daha önemli hiçbir şey yok.

http://www.gundemantalya.com/yazar/Makyaj-Fircasi-Deyip-Gecmeyin/4878

http://eguncel.net/?page=haber&ID=114