Botox Adı Çıkmış 9'a İnmez 8'e

Botox adı çıkmış 9’a inmez 8’e

Son yıllardaki en etkili ameliyatsız güzellik yöntemlerinden olan botoks kırışıklıklar için vazgeçilmez bir tedavidir.Bugün botox’un nasıl bir tedavi olduğundan çok, endişe edilen sorular eş’den dost’dan ya da kulaktan dolma duyulan, doğru bilinen yanlış bilgilere değineceğim.Birçok yerde olduğu gibi ülkemizde de işin ehli olmayanlar tarafından  uygulanırsa elbette kötü sonuçlar doğurabilir.Çünkü uygulama Plastik Cerrah ve Medikal Hekim tarafından yapılması gerekir.Özellikle magazin dergilerini süsleyen bazı ünlülerin, bir çok uygulama sonucu yaşadığı estetik kazaları, botox adı altında değerlendirilmekte bu yüzden bir çok kişinin çok fazla yaptırdığı bu uygulama, bir çok kişi tarafından hala yanlış bilinmektedir.Şimdi botoks hakkındaki bilinen doğru ve yanlışları örnekler verelim:

Botoks’un en çok kullanıldığı yerler alın, göz kenarı ve kaşların arasındaki çizgilerdir.

Botoks kalıcı bir işlem değildir. En fazla 6 ay sonra etkisi tamamen ortadan kalkar

Botoks’u yaptırdıktan sonra bir daha yaptırmazsanız eskisinden kötü olmazsınız ancak eski halinize dönersiniz

Botoks  yanak bölgesinde şişkinliğe neden olmaz.Dudak dolgunlaştırmak için botoks kullanılmaz.Bu uygulamalar için dolgu uygulaması yapılır.

Koltuk altı terleme tedavisi için Botox yapılır.Etkisi 4-6 aydır. Terlemenin azaltılması size bir zarar vermez.

Yüz germe de dahil olmak üzere hangi ameliyatlı ve ya ameliyatsız gençleştirme işlemini yaptırırsanız yaptırın botok’sa olan ihtiyacınız bitmez.

Botoks’dan başka kırışıklıkları bir hafta’da ameliyatsız açan hızlı bir uygulama yoktur.Çizgiler oluştuktan sonra yaptırmaya başlarım demek yanlış. Çünkü sadece yaşlanma çizgileri için değil aynı zamanda kaş pozisyonunu düzeltmek için de botoks yapılır.

Botoks yılan zehiri değildir.Botox bir ilaçtır.Özel bir bakteriden üretilmiş doğal saflaştırılmış protein esaslı bir ilaçtır.Kıırşıklık tedavisinde Sağlık bakanlığı ve FDA onaylı bir ilaçtır.

Botoks yerine kremlerle kırışıklıkları gidermek mümkün değildir.Kremlerleoluşacak kırışıklıkları erteleyebilirsiniz.Ama oluşmuş olan kırışıklıkları gideremezsiniz.Çünkü Botoks,kırışıklıkların açılması için doktor  tarafından kas içerisine yapılan bir enjeksiyondur.Sadece cilt üzerinde etkili olan kremler ile kas içerisine enjekte edilen ilaçlar birbiriyle karıştırılmamalıdır. Kremler, cildi besleme, nemlendirme kolejen oluşumunu hızlandırma işlevlerini yerine getirir. Yüzeysel etkili olup, kırışıklık görünümünü hafifletmektedir. Botox ise kırışıklığa yol açan kasları gevşeterek, belirli bir süre için ciltte kırışma meydana gelmesini engeller.

Botoks uygulaması ağrısız acısız 5-10 dakika sürer.Etkisi 3. Günde başlayarak 7.günde tamamen çizgiler açılır.Bir hafta sonra kontrol seansına gelerek doktorunuz gerek duyarsa rötuş işlemini gerçekleştirir.Sosyal hayatınızı etkilemez  iş saatinde öğlen arasında bile yaptırabilirsiniz.

Bugün yüzde ki  kırışıklık,migren tedavisi,koltuk altı ve el ayak terlemesi gibi bir çok tedavi de uygulanan botoks  için bir çok yanlış bilgiye sahip olunsa da bugün yaptıranların sayısı, bilinçli insan çok fazla.Botoks’un güzellikte getirdiği bu nokta için bir uzman olarak  yüzyılın mucizesi diyorum.

http://www.gundemantalya.com/yazar/%E2%80%98Botox-adi-cikmis-9-a-inmez-8-e/4840