Her Yaşta Bakım Şart!

Her Yaşta Bakım Şart!

Cilt bakımına kaç yaşında başlamalıyız ? sorusu biz uzmanlara sürekli sorulur.

Bu süreç bebeklikten başlayarak yaşlılığımıza kadar sürer.Bebeklik de hassas korunmaya ihtiyaç duyan ciltlere özel yağların sürülmesiyle başlayan yolculuk, büyüdükçe güneşin etkilerinden korumak için, koruyucu desteği ile devam eder.15 li yaşlarda ergenlikte cilt problemlerinde cildin temiz tutulması,20 li yaşlarda cilde yatırım yapmak için düzenli bakım, 30 lu yaşlarda medikal uygulamalarla cildin yaşlanma sürecine destek, 40-50 lı yaşlarda bu sürece ameliyatsız ve ameliyatlı yöntemlerle  tıbbı destek cildin her yaşta genç kalmasını sağlamak için  bakımın her yaşta önemini özetliyor.

Gençliğimizi uzun yıllar boyunca korumak için doğru ve  bilinçli cilt bakımını kesinlikle ihmal etmemek gerekiyor.Cilde yatırım yapmak için  hangi yaşta nasıl bir ürün tercih etmemiz gerektiği pek çoğunuzun kafasında soru işareti oluşturmaktadır.Ürün seçiminde eşimiz dostumuza iyi gelen ürün yerine cilt tipimize uygun ürün almayı dikkate almalıyız.Bu yazıyı yaşınıza uygun ürün seçmek için bir anahtar gibi kullanabilirsiniz.Peki, yaşlara göre cilt bakımının püf noktalarını ve bu konuda en sık yapılan hatalar neler biliyor musunuz?

+15 -20 Yaş Cildin Problemleriyle Tanışıldığı Evre Genç kızların cildi söz konusu olunca akla ilk gelen sorun tabii ki sivilceler ve siyah noktalar. Bunlara fazla yağ salgılanmasının neden olduğu düşünülse de esas sorun cilt yüzeyindeki bakteriler.Tıkalı gözenekler önce siyah noktalara sonra da bu bakteriler nedeniyle sivilceye dönüşebilir. Bu nedenle en önemli si cilt temizliğine dikkat etmek tabi cildi temiz tutmak demek yanlış ürünlerle cildi kurutmak anlamına gelmemeli.                                                                                                                                                                          

Yağlı ciltlerin nemlendirici kremlerle daha da yağlı hale geleceğine dair olan inanış yanlıştır.                  

HATA Genç kızların yaptığı en büyük hata ciltlerindeki fazla yağ salgısından kurtulmak amacıyla cildi kurutan sert temizleyiciler kullanmak.Bu ürünler geçici olarak cildi yağdan arındırıyor gibi görünse de aksine zamanla çok daha fazla yağlanmasına neden olurlar.                                                                                                                                            

Tavsiye: Genç kızların nemlendirici seçerken hafif ve jel formüllü olanları tercih etmelerinde fayda var. Jel formüllü, su bazlıkremler cildinize hem nem verecek hem de parlamasını önleyecek.                                                                                                             

+25-35  Ve Sonrası  “Cildinizi korumanızın tam zamanı” 25  yaşından itibaren cilt yaşlanmaya başlıyor. Bunda genetik faktörlerin rolü büyük, ancak hava kirliliği, UV ışınları, stres ve sigara gibi faktörlerin etkisi de unutulmamalı. Olumsuz çevresel faktörler sonucu oluşan serbest radikaller cildin yaşlanmasında büyük rol oynuyor.20 li yaşlarda genç ve sıkı görünen cilt 25 yaşından sonra problemlerin görülmesine neden olur.Çünkü serbest radikaller vücudumuz un 100 trilyon hücresine sürekli olarak saldırır.Yani, cildimizin gençliğini daha uzun süre korumak için onların etkisinden korunmak, yapmamız gereken ilk şey.Bu yüzden serbest  radikallerin olumsuz etkilerinden koruyan kremler kullanmak  gerekir.Bunlar antioksidan  C ve A vitamini  içeren kremlerdir ve cildinizin ışıltısını uzun süre koruyabilirsiniz.

HATA Bu yaşlarda yapılan hata tabii ki cildinizin sıkı ve kırışıksız halinin ömür boyu kalıcı olacağını düşünerek cilt bakımına gereken önemi vermemek.Cildin ihtiyacını göre oksijen maske ile canlanması süt peelingleri ile ölü deriyi uzaklaştırmak gerekir.   

Tavsiye Cildinizin gençliğini  uzun süre kalıcı kılabilmeniz için kış ve yaz güneş koruyucu kullanmanız gerekiyor.Yaşlanma etkilerinden kırışıklığı hızlandıran ve lekelenme problemi ile karşı karşıya bırakan güneş karşısında en iyi anti-aging ürününün güneş kremi olduğunu söyleyebilirim.Bunun yanında düzenli bakım ürünü kullanımı şart!                                                                                                                                       

+40-50  Ve Sonrası “Bakım ürünleri yetmez Medikal yardım da şart” Cildinize ne kadar bakarsanız çevresel faktörlerin olumsuz etkisinden ne kadar korunursanız korunun hormonal yaşlanmayı durdurmanız ve bazı değişikliklerin olmasını önlemeniz kaçınılmaz. Kolajen üretiminin azalmasıyla, sıkılık ve dolgunluk kaybı, hormonların etkisiyle ciltte kalınlaşma ve pigment lekeleriyle en çok karşılaşacağınız dönem, ve  tabii ki gittikçe derinleşen kırışıklar. Bu yaşlarda kullanmanız gereken kremler zamanın etkisiyle savaşmalı ve öncelikle sıkılık kaybını gidermeli. Cildin üst yüzeyini yenileyen ve bu dönemde kolay kolay atılamayan ölü tabakayı soyan krem ve maskelerden faydalanmak da daha parlak, lekesiz ve canlı bir cilt için gerekli.Roller uygulaması ile hylorik asit ve vitamin desteği ile  cildi deri altından beslemek şart.                                                                                                                                

 HATA: Bu yaşlarda her şeyi bakım ürünlerinden beklememek ve daha genç bir görünüm için uzman tavsiyesi almak gerekiyor.

Tavsiye Medikal uygulamalarla yüzeysel ve içerden bakımına önem vermek genç görünmenin anahtarı

Her yaşta cildinizin uzmanı sizsiniz destek olunması gerektiğinde biziz. Kullanılan her ürünün sonucu sizi mutlu eder.Belki de vaktim olmuyor  diye bir kenara kaldırdığınız bakım kremlerinizi gün geldiğinde, keşke cildime iyi baksaydım diye ,tozlu raflar arasında aramayın! Zamanın izleri yüzümüzde belirmeden ürününüzün son kullanma tarihi geçmesin!

 http://www.haber2e.com/m/?id=444&t=makale

 http://www.gundemantalya.com/haber/Her-Yasta-Bakim-Sart/407504